Slagerij Hetterschijt

   

Start-pagina
Uit de kranten
foto collage


 

Van links naar rechts: Burgemeester Johan van Osch, William Boekhorst en
Willy Hetterschijt.

Vele vrienden, familie, (ex-) werk­nemers en bekenden waren getuige van de uitzonderlijke bekroning die Hetterschijt ten deel viel.  

Burgemeester Van Osch van Westeruoort overhandigt William Boekhorst de oorkonde behorend bij predikaat hofleverancier.

 

Uit het  Duivoorts Weekblad van 26 november 1996
Nieuws uit Westervoort

Slagerij Hetterschijt mag zich hofleverancier noemen.

Hetterschijt-Boekhorst synoniem met honderd jaar kwaliteit in vlees

WESTERVOORT - Hetterschijt Vleesdelicatessen staat voor honderd jaar kwaliteit in vlees. Daarom verwierf de slagerij vorige week het predikaat hofleverancier.

Eigenaar William Boekhorst ontving in Zalencentrum Wieleman de bijbehorende oorkonde uit handen van burgemeester Van Osch van Westervoort.

Niet alleen voor slagerij
Hetterschijt-Boekhorst was bet een unieke gebeurtenis, ook voor de gemeente. Nooit eerder reikte Westervoort de Koninklijke Beschikking Hofleverancier uit. Want hofleverancier word je niet zomaar.


 

Alleen honderd jaar bestaan is niet voldoende. Ook kwaliteit, een vooraanstaande positie in de regio en onberispelijk gedrag zijn vereisten.

Ook burgemeester Lichtenberg van Duiven, waar Hetterschijt in 1979 een tweede vestiging opende, gaf acte de presence.

Het begon allemaal in 1896. Op 16 oktober van dat jaar kreeg Cornelis Snelders een vergunning `voor het oprichten van eene vleeschrookerij'.
In 1939 nam W. Hetterschijt de zaak over. Op 9 mei 1968 was bet de beurt zijn zoon, die in 1979 een tweede vestiging opende in Duiven.

Sinds 1989 is Boekhorst de eigenaar. Hij is met recht trots op de onderscheiding die zijn slagerij ten deel is gevallen.

 

Ofschoon de gemeente Westervoort als groeigemeente een stormachtige ontwikkeling heeft doorgemaakt en er daardoor meer supermarkten kwamen, zijn wij goed op de been gebleven.

 Juist de kleinschaligheid is zo belangrijk volgens Boekhorst. Wij kunnen nu eenmaal sneller inspringen op de wens van de consument dan de slager in de supermarkt.
Kwaliteit bleef altijd hoog in vaandel staan. De slagerij won daarmee talloze prijzen in binnen en buitenland.
In het begin van dit jaar ontving Hetterschijt het Good Farming-certificaat.
Dit is een bewijs dat de slagerij een hoge kwaliteit aan varkensvlees-produkten in het assortiment heeft.

Binnenkort prijkt ook het metalen schild met het predikaat Hofleverancier aan de muur.

 

Wat zijn wel de criteria om hofleverancier te worden?

  • Het bedrijf kent een ontstaansgeschiedenis die ten minste honderd jaar teruggaat. Bovendien is het noodzakelijk dat er een jubileum wordt gevierd. Het bedrijf bestaat in dat geval bijvoorbeeld 100, 125, of 150  jaar.
  • de onderneming en de directie moeten van onbesproken gedrag zijn. Als de directeur/eigenaar ooit is veroordeeld wegens wanbetaling, dan gaat het feest niet door.
  • het bedrijf moet een zeer goede reputatie in de regio hebben. Kwaliteit, soliditeit en continuďteit spelen hierbij een belangrijke rol.

Ondernemingen die in het verleden onder een andere naam hebben geopereerd of ooit zijn overgenomen, komen doorgaans niet voor de titel in aanmerking. Iets dat ook geldt voor bedrijven die actief zijn in de dienstensector.

Aanvraag duurt tien tot twaalf maanden

De aanvraag begint met een rechtstreeks verzoek aan de burgemeester. Die speelt het door aan de Commissaris van de Koning, waarna het uiteindelijk belandt op het paleis. Net als bij een Koninklijk lintje wordt de case eerst onder een vergrootglas gelegd. Politie, gemeente, Kamer van Koophandel en de arbeidsinspectie komen er aan te pas om uw bedrijfsvoering uitgebreid door te lichten. De procedure neemt zo'n tien tot twaalf maanden in beslag.

Wapenbord

Wie uiteindelijk voor het examen slaagt, mag het predicaat ten minste 25 jaar lang dragen. Tegen die tijd volgt een nieuwe procedure om te zien of de titel kan worden geprolongeerd. Het Hofleverancierschap is een wapenbord dat we aan de gevel  hangen. En zoals we dit verhaal al begonnen, zoiets is uiteraard een mooi visitekaartje. In de praktijk zetten veel onderscheiden bedrijven ook een afbeelding van het wapenbord op de verpakking van hun producten.

De bijhorende oorkondes.

   

 


 

Start-pagina Uit de kranten foto collage

Copyright © 2005- 2023 Slagerij Hetterschijt . Alle rechten voorbehouden. 
Laatst bijgewerkt door Willy Hetterschijt op 2023-01-17 14:35:48.