| |
Gourmet
Wat is er leuker dan met familie, vrienden of kennissen 's avonds te genieten
van een heerlijke gourmet? De extra sfeer die de gourmetmaaltijd met zich
meebrengt maakt het zo populair.
Slagerij Hetterschijt kan u adviseren met het 'op maat' kiezen van uw
gourmetschotel!
Geschikte vleessoorten voor de gourmet
Varken:
filet, fricandeau, varkenshaas, varkenslapjes, gehakt, slavink, varkensoester,
schnitzel, lever
Rund:
biefstuk, bieflapjes, entrecote, ossenhaas, gehakt, tartaar, schnitzel, lever
Lam:
koteletjes, shoarma, gehakt, lapjes van de bout
Kip, kalkoen:
filet
Vleeswaren:
ham, spekjes, katenspek, gebraden gehakt, knakworstjes.
De gourmet is prima te combineren met:
stukjes ui, courgette, aubergine, paprika, champignons, tomaat, kruidenboter,
stokbrood, gepofte aardappels, rijst, losgeklopt ei, diverse salades en sausjes.
Algemene bereidingstips voor fondue en gourmet:
Zet het apparaat op een stevige en vlakke ondergrond
Pas op met vlugge kinderhandjes
Bak niet te veel vlees ineens, want daardoor koelt de olie (of boter) te
veel af
Gebruik niet te veel boter; wacht tot de boter heet is en het schuim is
weggetrokken
De olie is heet genoeg als een stukje brood gaat bruisen
Bak de sausjes niet mee
Gebruik voor onbereid vlees een aparte schaal met een aparte vork
Kook de lever en/of gehaktballetjes eventjes om spetteren te voorkomen
Bak varkensvlees, kip en kalkoen altijd helemaal gaar.
|