Slagerij Hetterschijt

   

Start-pagina
Omhoog

Gourmet

Wat is er leuker dan met familie, vrienden of kennissen 's avonds te genieten van een heerlijke gourmet? De extra sfeer die de gourmetmaaltijd met zich meebrengt maakt het zo populair.
Slagerij Hetterschijt kan u adviseren met het 'op maat' kiezen van uw gourmetschotel!

Geschikte vleessoorten voor de gourmet

Varken:
filet, fricandeau, varkenshaas, varkenslapjes, gehakt, slavink, varkensoester, schnitzel, lever
Rund:
biefstuk, bieflapjes, entrecote, ossenhaas, gehakt, tartaar, schnitzel, lever
Lam:
koteletjes, shoarma, gehakt, lapjes van de bout
Kip, kalkoen:
filet
Vleeswaren:
ham, spekjes, katenspek, gebraden gehakt, knakworstjes.

De gourmet is prima te combineren met:
stukjes ui, courgette, aubergine, paprika, champignons, tomaat, kruidenboter, stokbrood, gepofte aardappels, rijst, losgeklopt ei, diverse salades en sausjes.

Algemene bereidingstips voor fondue en gourmet:

  • Zet het apparaat op een stevige en vlakke ondergrond
  • Pas op met vlugge kinderhandjes
  • Bak niet te veel vlees ineens, want daardoor koelt de olie (of boter) te veel af
  • Gebruik niet te veel boter; wacht tot de boter heet is en het schuim is weggetrokken
  • De olie is heet genoeg als een stukje brood gaat bruisen
  • Bak de sausjes niet mee
  • Gebruik voor onbereid vlees een aparte schaal met een aparte vork
  • Kook de lever en/of gehaktballetjes eventjes om spetteren te voorkomen
  • Bak varkensvlees, kip en kalkoen altijd helemaal gaar.
  •  

    Start-pagina Omhoog

    Copyright 2005- 2020 Slagerij Hetterschijt . Alle rechten voorbehouden. 
    Laatst bijgewerkt door Willy Hetterschijt op 06-jan-2020.