Slagerij Hetterschijt

   

Start-pagina
Omhoog

Fondue

Wat is er leuker dan met familie, vrienden of kennissen 's avonds te genieten van een heerlijke fondue? De extra sfeer die de fondue met zich meebrengt maakt het zo populair.
Slagerij Hetterschijt kan u adviseren met het 'op maat' kiezen van uw fondueschotel!

Geschikte vleessoorten voor de fondue:

Varken:
hamlapjes, varkenshaasje, fricandeau, varkensoester, schnitzel, gehakt, lever
Rund:
biefstuk, bieflapjes, rosbief, ossenhaas, tartaar, gehakt
Lam:
lamslapjes van de bout, gehakt
Kip, kalkoen:
filet.

Lekker te combineren met:
stukjes paprika, uien, geblancheerde champignons, diverse soorten sla en rauwkost, stokbrood en kruidenboter, gepofte aardappels, sausjes.

Algemene bereidingstips voor fondue en gourmet:

  • Zet het apparaat op een stevige en vlakke ondergrond
  • Pas op met vlugge kinderhandjes
  • Bak niet te veel vlees ineens, want daardoor koelt de olie (of boter) te veel af
  • Gebruik niet te veel boter; wacht tot de boter heet is en het schuim is weggetrokken
  • De olie is heet genoeg als een stukje brood gaat bruisen
  • Bak de sausjes niet mee
  • Gebruik voor onbereid vlees een aparte schaal met een aparte vork
  • Kook de lever en/of gehaktballetjes eventjes om spetteren te voorkomen
  • Bak varkensvlees, kip en kalkoen altijd helemaal gaar.

  •  
    Start-pagina Omhoog

    Copyright 2005- 2020 Slagerij Hetterschijt . Alle rechten voorbehouden. 
    Laatst bijgewerkt door Willy Hetterschijt op 06-jan-2020.