Slagerij Hetterschijt

   

Start-pagina
Omhoog

 

Barbecue

 

Voor al uw barbecuevlees moet u bij slagerij Hetterschijt zijn.

Van een standaard pakket tot compleet verzorgd, inclusief barbecue,salades,sauzen,kruidenboter en stokbrood.

 

De mogelijkheden zijn onbeperkt. Ons assortiment biedt u een keur aan barbecue vlees en aanverwante artikelen.

 

Zelf geen barbecue ? ?

Geen probleem, wij hebben een groot aantal barbecues op voorraad, die u gratis van ons kunt lenen u betaalt alleen € 25,- borg welke U retour krijgt na aflevering van de schoongemaakte BBQ. 

 

Ook voor groepen hebben wij de geschikte barbecue.

 

Slagerij Hetterschijt beschikt over diverse barbecues. Dit zijn bbq's die geschikt voor 10 personen of meer. De barbecues werken op gas, en briketten.
 

Barbecue

Tips voor een lekkere en gezonde barbecue.

Barbecuen is een gezellige bezigheid voor buitenshuis. Met 'n goed humeur, mooi weer en lekker vlees komt u een heel eind. Maar de voorbereiding is ook belangrijk! Daarom deze tips.

Houd uw vlees ook na aankoop gekoeld.

Leg bij aankomst thuis het vlees onderin de koelkast; dat is de meest koude plek.

Dikkere vleesdelen even voorkoken.

Vaak ziet vlees er van buiten al gaar uit, maar dat is van binnen dan nog rauw. Daarom is het handig om bv. kippenpoten, worstjes en spare-ribs even voor te koken. Bijkomend voordeel is dat het vlees korter op de barbecue hoeft te liggen.

Laat het vlees zo lang mogelijk in de koelkast staan.

Verdeel het vlees en de spiesjes in kleinere porties over diverse schalen en dek die af met plastic folie. Haal steeds één schaal uit de koelkast. Daardoor krijgt het mooie weer geen vat op de versheid van het vlees.

Wacht tot het houtskool na het gloeien weer grijs is.

Als u een laagje grijze stof ziet waar geen vlammetjes meer uitkomen, is de barbecue klaar voor gebruik. Steek daarom de barbecue een half uur of een uur van tevoren aan.

Voorkom dat vlees verbrandt.

Vetter vlees, zoals speklapjes en slavinken, maar ook gemarineerd vlees druipt gemakkelijk. Daardoor kan het snel verbranden. Gebruik daarom een plaatbarbecue of dek het rooster af met aluminiumfolie. U kunt gemarineerd vlees ook even droog deppen.

Gebruik apart bestek en borden voor rauw vlees.

Rauw vlees bevat immers bacteriën, die door verhitting onschadelijk worden gemaakt. Houd het rauwe vlees daarom apart van het geroosterde vlees.

Strooi vooraf geen zout over het vlees

Zout onttrekt vocht aan het vlees, waardoor het geen mooi bruin korstje krijgt.

Controleer altijd of het vlees goed gaar is.

Vlees dat niet goed gaar is, is niet goed voor uw gezondheid. Uiteraard geldt dat niet voor vlees dat rood gegeten wordt, zoals biefstuk. Houd u vooral kip goed in de gaten.

 

 

 

 

Start-pagina Omhoog

Copyright © 2005- 2020 Slagerij Hetterschijt . Alle rechten voorbehouden. 
Laatst bijgewerkt door Willy Hetterschijt op 06-jan-2020.